Elvis Presley Birthday Party

Stora scenen Kent Wennman Rockabilly Kvartett & Band
Gästartist: Jack Baymoore
I puben: The Requests plays Elvis

8 januari 2023 skulle Elvis Presley ha fyllt 88 år. Det vill vi på Katalin uppmärksamma med en storslagen hyllning. Av praktiska skäl gör vi det dock en vecka senare den 14 januari.

Och vad faller sig mer naturligt än att än en gång bjuda in Kent Wennman och hans formidabla musiker? Ni som varit med på tidigare års Elvis Birthday Partys förstår vad vi menar. Det svänger onödigt mycket! Och det blir ju inget riktigt födelsedagskalas utan Uppsalas mest passionerade Elviskännare. Kent har i 20 års tid hyllat Elvis och är mest känd för sin mycket populära föreställning ”Elvis i Parksnäckan” men också för sina initierade radioprogram om Elvis i Sveriges Radio. På Katalin har han med sig sin extremt svängande och energiska kvartett. Och i andra avdelningen fylls kvartetten på med både piano och Hammondorgel. Räkna med tryck!

Showen kommer också att gästas av en en av landets riktiga tungviktare i rockabilly/Rock&Roll sammanhang, Jack Baymoore. Jack slog igenom internationellt med debutsingeln ”A-V8 Boogie” 1996 och har sedan dess varit Sveriges mest framgångsrika rockabillyartist med regelbundna turnéer i USA och Europa. Han har spelat med många av de musiker Elvis själv anlitade: Glen D Hardin, Bob Moore, Reggie Young och John Wilkinson m fl. Många hävdar att Jack Baymoore är oöverträffad när det gäller att fånga det autentiska rockabillysoundet från 50-talets mest febriga år.

Så varmt välkomna till en helkväll där vi firar världens största artist. Det blir kända och okända pärlor från Elvis hela karriär, levererade med en stor dos humor och självdistans.

När och när?

14 Januari 2023
Kl. 19.00
Katalin, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt