Little Shop of Horrors

I början av juni sätter Uppsala Scenhaverister i samarbete med Folkuniversitetet upp den blodiga musikalen Little Shop of Horrors på Stadsbibliotekets innergård. Musikalen handlar om en blomsterbutiks brutala uppgång när butiksbiträdet, Seymour, får fatt i en mystisk planta och ställer den i skyltfönstret. Så småningom bidrar den blodtörstiga plantan till att göra både butiken och Seymour berömda. Berömmelsen kommer dock med ett högt pris, plantan vill ha mer och mer och i jakten på kändisskap och pengar förvandlas den timida springpojkens tillvaro till en mardröm.

Trots den brutala inramningen lockar handlingen till skratt som ibland sätts i halsen då parallellerna till verklighetens kommersialiserade värld kommer ifatt.

Musikalen bjuder på, förutom en fräck monsterplanta, en sadistisk tandläkare, skönsjungande brudar, en drömmande florist samt en tangodansande butiksinnehavare.

Premiär 3 juni, därefter föreställningar den 4-6 juni, 10-12 juni & 17-19 juni, samtliga datum kl. 18.00.

När och var?

3-6 Juni 2022
Stadsbibliotekets innergård, Uppsala

Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Julmarknader i Uppsala 2022
Under november och december hålls flera julmarknader i och runtom Uppsala, alla med sin egna profil och med sina egna möjligheter att fylla julstrumpan med gåvor eller bara för att komma in i julstämning.

Här hittar du ett urval från Destination Uppsala av alla julmarknader som sker.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt