Skapelsebekräftelsen - Ett Teknat Spex

Skapelsebekräftelsen 
Äpplet faller inte långt från trädet eller Den gamle och kravet 

“… och på den sjätte dagen skapade Gud mannen genom att forma leran till en mansfigur och blåsa liv i honom. Av mannens revben skapade Gud sedan kvinnan. Mannen och kvinnan, Adam och Eva, kom sedan att få leva lyckligt i paradiset fram tills dess att Ormen lurade Eva att äta den förbjudna frukten.”… ja, så har det alltid berättats, men är det verkligen hela sanningen?

I “Skapelsebekräftelsen” får vi följa Eva och Adam över 900 år efter att de förvisades från Edens Lustgård. De bor och frodas tillsammans med sina ättlingar på jorden, även om åldern börjat ta ut sin rätt. Allt är emellertid inte frid och fröjd.

Spexet är en föreställning i två akter och innehåller enligt tradition improvisationsmoment där publiken får vara med och påverka det som händer genom att ropa ”omstart” under föreställningens gång.

När och var?

10-13 Maj 2022
Reginateatern, Uppsala

Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Julmarknader i Uppsala 2022
Under november och december hålls flera julmarknader i och runtom Uppsala, alla med sin egna profil och med sina egna möjligheter att fylla julstrumpan med gåvor eller bara för att komma in i julstämning.

Här hittar du ett urval från Destination Uppsala av alla julmarknader som sker.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt