SEO-titel

Kommande event

The Batsheva Ensemble – Three

THREE
BATSHEVA ENSEMBLE / OHAH NAHARIN

Koreografen Ohad Naharin återvänder till ”Three”, som han skapade för Batsheva Dance Company 2005 – ett centralt verk som Benjamin Millepied en gång beskrev som ett av de mest betydande verken som framförts under alla hans år som chef för Paris Opera Ballet.

Three är en triptyk som består av tre delar: Bellus, Humus och Sekus. Den tredelade teologiska strukturen antyder ett återvändande till en tidigare, naknare och mer vardaglig grund för dans. Virtuositet ersätts med de enkla rörelserna, av rytm och samstämmighet. De tre sektionerna vävs samman och väger lika mellan de tomma utrymmena och tystnaderna. Mellan pauserna, kroppen, musiken och rörelsen.

Whenever Mr. Naharin’s company comes to town, we have much to be thankful for; in the case of his new dance, it came three times over. – Gia Kourlas, The New York Times

När och var?

9 Juni & 10 Juni 2022 kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Julmarknader i Uppsala 2022
Under november och december hålls flera julmarknader i och runtom Uppsala, alla med sin egna profil och med sina egna möjligheter att fylla julstrumpan med gåvor eller bara för att komma in i julstämning.

Här hittar du ett urval från Destination Uppsala av alla julmarknader som sker.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt