Malena Ernman – 30 år på scenen

Malena summerar sina första tre decennier på scenen med en färgstark konsert på hemmascenen i Uppsala. Russinen plockas ur nästan tusen år av musik och Malena bjuder på allt från Purcell till pop. Med sig på scenen har hon sina närmsta musikervänner, kör och stråkar. En sprakande musikfest väntar!

Hennes repertoar är minst sagt bred. Få artister har med samma självklarhet förflyttat sig mellan genres och sammanhang som Malena Ernman. Från musikal till mello, från operahus till festival, från Purcell till pop. Och Malena fortsätter att nyfiket utforska musikens alla skrymslen och vrår.

— Malena är ett unikum, jag känner ingen sångare som påminner det allra minsta om henne. Med åren har hon övat upp sin rösts förmåga till vad som är mänskligt möjligt vad snabbhet och omfång beträffar, säger sångarkollegan Anne Sofie von Otter.

I vår mellanlandar Malena i födelsestaden Uppsala för att fira sina första trettio år som artist. Det blir en hemvändarfest fylld av Malenas finaste musikminnen. Händel, Rossini, Kempe, Alice Babs. ”Gabriellas sång” och ”Casta Diva”. Tidig musik från 1200-talet och alldeles, alldeles nyskrivet. Det blir gott, blandat och oväntat när landets mest mångsidiga artist bjuder in till konsert.

Malena Ernman är en av de handfull artister i världen som lyckats med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon är hovsångerska, har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och hennes sommarkonserter under 11 år på Dalhalla är en av världens största klassiska konserter.

På senare år har Malena gjort en hyllad tolkning av rollen som Gabriella i musikalen Så som i himmelen, som gick för utsålda hus under två år på Oscarsteatern i Stockholm, och sjungit huvudrollen musikalen om Edith Piaf.

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

— Det blir allt från romantisk opera med pompa och ståt till jazz, hits och ”Humlans flykt” av Rimskij-Korsakov, berättar Malena. Jag lovar både allvar, lek och minst fem klänningsbyten med klänningar som jag har sytt själv!

När och var?

31 Mars 2023
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt