Marisa Monte – The Greatest Hits Tour

 En av Brasiliens mest framgångsrika sångerskor genom tiderna gästar Uppsala och presenterar en spännande repertoar i gränslandet mellan samba, pop och jazz!

 

Med det ena framgångsrika albumet efter det andra har Marisa Monte uppnått status som en av de absolut största brasilianska rösterna i sin generation. Många ser henne som den viktigaste nu levande sångerskan i landet.

Marisa Monte har alltid haft en särskild plats i Brasiliens rika populärmusikkultur. Där har hon utmärkt sig som en helt originell artist, och hennes musik och karriär har fått växa fram i egen takt, alltid med stort utrymme för nyfikenhet och experimentlusta. Resultatet är en subtilt komplex och samtidigt rikt melodisk och uttrycksfull musik, som förkroppsligar ett brasilianskt inre väsen. Trots – eller kanske tack vare – denna smala väg har hon sålt miljontals album över hela världen och är en av få brasilianska sångare i dag med en internationell publik. Hon har belönats med fyra Latin Grammy Awards och två av hennes skivor finns med på musikmagasinet Rolling Stones lista över de 100 bästa brasilianska albumen genom tiderna.

LÄS MER

Arrangör: UKK x Selam

När och var?

18 oktober 2024
Kl. 20.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt