Mat & Människor

Inför årets upplaga av matrundan Mat & Människor i Fjärdhundraland gäller det att slipa på köksprosan. Alla besökare inbjuds att utse den godaste maten och vinner gör den som formulerar den läckraste motiveringen. Startfältet består av 23 olika matföretag och startskottet går söndagen 25 september.

Eftersom det råder skördetid i Fjärdhundraland är det alltså ett utmärkt tillfälle att ta med sig kylväskor och fylla skafferi, kyl och frys med grönsaker, rotfrukter, honung, kött, sylt och charkuterier av olika slag, äpplen och mycket annat.

Precis som tidigare år serverar matföretagen en liten smakprovstallrik för endast 40 kronor. Alla besökare som har provat minst tre tallrikar kan sedan rösta på sin favorit och den som skriver den mest aptitretande motiveringen, koras som vinnare. Priset består av presentkort på tjänster/produkter i Fjärdhundraland.

På flera platser finns det också möjlighet att få lära sig mer om maten och trakten. Tärna Bygdegård kommer att berätta om äldre lokala äppelsorter och anordna en fruktfestival. Hos Sörgården Grönt finns en liten tomatutställning över olika sorter och på Sunnansjö gård ger man en snabbkurs i syrat, torkat och picklat. Kafé Kyrkstugan har guidade visningar av Nysätra kyrka och på Skuggans café serveras det både grillat och grillkunskap. Behöver man en paus kan man ta den i fårhagen tillsammans hos fyrbeningarna hos Glada Fåret.

När och var?

25 september 2022
Kl. 11.00-17.00
Fjärdhundraland, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt