Mnozil Brass – Phoenix

Blåsarfenomenet från Österrike är tillbaka med sin hejdlösa blandning av musikalisk virtuositet och fysisk humor på absolut högsta nivå!

Efter trettio år tillsammans på scen räknas septetten Mnozil Brass som en världens främsta mässingsensembler, med en repertoar som sträcker sig från klassisk musik och opera via schlager till pop och jazz, framförd på bleckblåsinstrument i alla storlekar och utföranden. I den nya showen Phoenix reser de sig ur askan efter pandemin. Lite äldre och klokare – kanske lite mer allvarsamma – men med livsglädjen, skratten och musikaliteten i behåll.

Österrike har fostrat många musikaliska storheter – Mnozil Brass inkluderade. Bandet grundades 1992 av studenter från Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, ett av världens mest framstående universitet för musik och scenkonst. De sju unga musikerna möttes på den lokala puben Mnozil och fann tidigt tonen, såväl musikaliskt som humormässigt. Tre decennier senare är de älskade för sina omisskännliga framträdanden som får publiken att ständigt bryta ut i skratt och häpnas över den skyhöga nivån på musikaliteten. De gör sina helt egna tolkningar av kända klassiker ur såväl operans värld som pophistorien, och när de ger sig på österrikisk och tysk schlager blir resultatet ofta rent absurt och komiskt.

Med föreställningen Phoenix beträder de ny mark, där även livets allvarliga sidor ska utsättas för deras förvandlingskonster – som vanligt med mycket galenskap och teknisk briljans på programmet. Med ålder och erfarenhet kommer visdom, sägs det. Det drar herrarna i Mnozil Brass nytta av när de nu vill tända gnistan igen i det post-pandemiska underhållningslandskapet. Som en musikens Fågel Fenix reser de sig, och tar dig som sitter i publiken med, upp ur askan och bjuder på en dos av musikglädje när den är som allra bäst.

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner

När och var?

28 April 2023
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt