Never Enough – konsert med rockkören DUM

Never enough.
Temat för årets DUM-konsert är dubbeltydigt. Med musik av bland andra Kate Bush, Michael Jackson, Linnea Henriksson och Kent tolkar den pop- och soulsvängande Uppsalakören uttryckets många betydelser. Det kan handla om att vilja mer och göra det mesta av livet eller att hungra efter en bättre och mer rättvis värld. Men också om människans tendens att aldrig bli mätt eller nöjd och känslor av otillräcklighet. I slutänden handlar det kanske främst om hungern efter vad vi verkligen behöver.

Rockkören DUM har med besked återuppstått ur pandemiaskan och tar som vanligt tillfället i akt att fylla Uppsala domkyrka med en entusiastisk mix av soul och spotlights, pop och musikal, rock och riff. I dagsläget består kören av 30 unga sångare. Senast såg och hörde vi dem våren 2022 i Into the Unknown.

Körens konstnärliga ledare Helena Andersson Bromander säger:

– Körens medlemmar har varit med och valt en repertoar som kommer att kännas i solar plexus. Texterna i Never Enough är både tungt uppfordrande och starkt hoppfulla. Den som kommer till konserterna kommer att få höra både starka och sköra röster som sjunger om sånt som är viktigt på riktigt.

Sedan 2004 har DUM spelat och sjungit allt från visor till filmmusik, soul och rock´n roll under sina fullsatta konserter. Genom åren har kören bl a sjungit för Kungahuset, spelats in av Sveriges Television och gjort flera musikalproduktioner. Dessutom sjunger DUM alltid i DUMässan som firas i S:t Pers kyrka andra torsdagen i månaden.

Biljetter: ticketmaster.se eller Katedralbutiken, tel 018-430 36 30.

När och var?

10 februari 2023
Kl. 19.00
Domkyrkan, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt