OWE & CO - 1900-talets nöjesliv i musik och ord

OWE & CO – 1900-talets nöjesliv i musik och ord
Med The Mad Men Band och Svenska Rocklegender
”Det är inte konstigare än att vi spelar en massa bra, knasiga, vackra och allmänt fantastiska låtar och berättar historier kring dem. Det handlar om artisterna och låtskrivarna men också platserna och de som befann sig i Sveriges nöjesliv då det begav sig. Vi har valt att sätta Owe Thörnqvist som centralfigur i föreställningen eftersom hans musikkarriär sträcker sig från 40-talet och framåt och innefattar egna hits, Knäppupprevyer, krogshower, Tolvskillingsoperan och The Flintstones. På 50- och 60-talet talet sträcker han sig bakåt mot Taube och framåt mot rock’n’roll, känner alla och jobbar med alla.” – Jonas Thorell, Owes kapellmästare 2017-
Det blir musik av Owe, Siw, Lill-Babs, Jerry, Rock-Olga, Burken, Hep Stars, Gunnar Wiklund, Mascots. Little Gerhard och många fler.
På scen:
1. The Mad Men Band, Owes kompband under hans 90-årsturné. Bandet har gjort ett flertal folkparksshower, 60-talsshower mm och gästats av bl a Lill-Babs, Lill Lindfors, Svante Thuresson, Magnus Carlson, Anne-Lie Rydé, Claes-Göran Hederström och Frida Öhrn.
2. Svenska Rocklegender med Kent Wennman och Anna-Karin ”ako” Nytell Oldeberg i spetsen och som det senaste året gjort stor succé med sin varma och svängiga hyllning till Sveriges första rockidoler.
3. Eventuella gästartister
Föreställningen består av två set x 45-60 minuter med paus.
Föreställningen tillägnas Owe Thörnqvist och är ett årligt återkommande evenemang på Ekermanska Malmgården och Katalin.
INFO: Insläpp kl 18.00. Konsert kl 20.00

När och var?

21 november 2024
Kl. 19.00
Katalin, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt