Stephanie Jones & Marco Pereira

Marco Pereira tillhör toppskiktet bland Brasiliens klassiska gitarrister och kompositörer. Australiensiskan Stephanie Jones är en passionerad musiker med sinne för både detaljer och musikens starka uttryck. Bara 24 år gammal hör hon redan till världseliten bland den nya generationens klassiska gitarrister. Upplev dem i en double concerto på Gitarrfestivalen.

Stephanie Jones
Redan tidigt stod det klart att Stephanie Jones musikaliska talang är något utöver det vanliga. Hon lärde sig först piano, därefter både violin, viola, saxofon och flöjt. Men sedan var det ändå gitarren som blev den stora kärleken. Efter studier hemma i Australien där hon också vann flera tävlingar flyttade hon till Europa och är nu verksam i Tyskland. Hon har förutom sin masters från det anrika Franz Liszt-universitetet i Weimar, Tyskland, där hon studerade för Thomas Müller-Pering, redan hunnit ge ut flera album. Stephanie Jones har dessutom gjort flera bejublade turnéer både i Nya Zeeland, Europa och Australien.

Marco Pereira
Han är inte vem som helst, Marco Pereira. Efter att ha tagit hem en rad prestigefyllda priser vid internationella gitarrtävlingar som Segoviatävlingen på Palma de Mallorca och Francisco Tárrega-tävligen i Valencia har han positionerat sig som en av de allra mest framstående brasilianska gitarrprofilerna. Han har gett ut en lång rad uppmärksammade album – Dança dos Quatro Ventos, Brasil Musical, Valsas Brasileiras, Camerístico, Cristal och senast i raden en CD med musik av den brasilianske kompositören Dilermando Reis.

Stephanie Jones är en musiker och artist som obönhörligen fångar publikens fulla uppmärksamhet. Juryn imponerades särskilt av hennes rytmkänsla, de många färgerna i hennes tonbildning, hennes medvetna användande av dynamik och artikulation samt hennes avslappnade scennärvaro.

När och var?

15 oktober 2022
Kl. 16.30
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt