Teater­terapin: Den inbillade sjuke

Välkommen till en annorlunda terapisession: en hyllning till teatern och omskriven klassiker, en föreställning som bjuder på mycket humor och mänsklig igenkänning. I teaterterapin använder sig psykologen av världsdramatiken som metod.

Vanja är hypokondrisk, men saknar sjukdomsinsikt. Nu ska hon för första gången träffa en terapeut för att prata om sin hälsoångest. Med sig har hon sin dotter Betty, numera utflugen ur hemmet men den enda som stannat vid hennes sida i en alltmer isolerad tillvaro. Terapeuten verkar dock använda en ganska annorlunda metod… Och är han inte misstänkt likt Molière?

Med teaterterapi som form visar dramatikern och regissören Emma Roswall att Molières dialog lätt kan förväxlas med vår egen. Dialogen flyter ihop och man undrar – vilken samtid är vilken? Och hur får vi egentligen våra relationer att fungera?

LUNCHTEATER. Pjäsen utspelar sig på vår minsta scen Intiman, där man får komma nära och sitter vid kafébord. Lunchen som serveras är viltfärslimpa med kokt potatis, lingon-gräddsås samt gröna ärtor samt en kopp kaffe/te ingår i biljettpriset. Maten serveras 30 minuter innan föreställningsstart. Föredrar du vegetariskt eller är allergisk? Kontakta Teaterbaren: 018-13 57 09 el info@teaterbarenuppsala.se

När och var?

8-29 september 2022
Uppsala Stadsteater

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt