Tengholm Ullberg Big Band

Tengholm Ullberg Big Band, ett av Sveriges bästa storband, kommer till Katalin med en releasekonsert den 25 januari! Bandet leds av Uppsalabördige trumpetaren Erik Tengholm och trombonisten Lars Ullberg, som har arrangerat och komponerat all musik som bandet spelar. Båda två tillhör landets flitigaste arrangörer på jazzscenen, något som har renderat i stipendier för dem båda.

Medlemmarna i bandet tillhör jazzelitens yngre generation och samtliga är utexaminerade från Kungliga Musikhögskolan under de senaste åren. Alla är mycket aktiva på jazzscenen och hörs i en mängd olika sammanhang och även som självständiga artister.

I samband med denna konsert släpper Tengholm Ullberg Big Band sitt efterlängtade fullängdsalbum Blue And Green With a Touch of Brown. Albumet innehåller musik och arrangemang av kapellmästarna och bandets sväng och stora dynamiska omfång kommer till sin fulla rätt. Erik Tengholms debutalbum från i fjol hyllades i pressen: “Man kan höra att varje ton kommer från hjärtat och att musikerna brinner för musiken.” – Jazzreporter Alex Schicke (Tyskland). Denna uppföljare kommer inte att göra någon lyssnare besviken. Missa inte denna maxade releasekonsert och -fest!

När och när?

25 januari 2023
Kl. 20.00
Katalin, Uppsala

Vart ligger Katalin i Uppsala?

Vid Godsmagasinet, 3 min från tågstationen.

Hur många scener finns på Katalin?

Katalin and all that Jazz, Katalins Jazzbar och Ktvå

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt