Three Mute Tenors – Lindberg, Alessi & Bousfield

Världsstjärnor utmanar myten! Tre trombongiganter möter Uppsala Blåsarsymfoniker i nyskrivet orkesterverk som visar människan bakom konsertfracken.

Tre av de absolut bästa brassmusikerna i världen samlas i Uppsala i höst! Då uruppförs Per Eglands verk Three Mute Tenors med trombonvärldens tre giganter som solister: Christian Lindberg, Joseph Alessi och Ian Bousfield. Uppsala Blåsarsymfoniker under ledning av Leif Karlsson har fått möjligheten att spela den nyskrivna musiken tillsammans med dessa världsstjärnor.

– Tänk dig att Sirius toppar laget med Messi, Ronaldo och Zlatan i en allsvensk match på Studenternas. Så stort är det i vår värld, säger Oskar Kåver, som spelar eufonium och är ordförande för Uppsala Blåsarsymfoniker. Det är otroligt glädjande att de valt att lägga uruppförandet här, tillsammans med oss!

Kompositörens ord om verket
Den svenske kompositören Per Egland (född 1980) berättar:
– Christian Lindberg, Ian Bousfield and Joe Alessi är världens tre största trombonister och att sammanföra dem i en trippelkonsert är både kittlande och skräckinjagande. I mitt verk kommer dessa tre superstjärnor att musicera på allra högsta nivå men också visa sig från sina allra mest sköra sidor. Det kommer att gestaltas genom att de under vissa delar av verket tvingas spela på trasiga instrument eller instrument av plast – avsedda för barn. Detta för att ”klä av” tenorerna och visa ”människan bakom konsertfracken”.

Vi hör också klassiker från operavärlden och annan musik där solisterna turas om att visa upp sin virtuosa musikalitet. Under ledning av Christian Lindberg framförs också hans stora verk för blåsorkester, Concerto for Winds and Percussion.

Läs mer

Arrangör: Uppsala Blåsarsymfoniker med stöd av Musikens Hus Vänner.

När och var?

2 september 2023
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt