Timbuktu, Looptroop Rockers & Helt Off

Timbuktu behöver väl egentligen inte någon närmare presentation. Folkkär, respekterad, ständigt föränderlig och beväpnad med ett brinnande socialt patos så har han förblivit relevant genom de tre senaste decennierna och inget tyder på att han tänker sluta. Tio hyllade soloalbum, otaliga Grammis-och P3 Guld-vinster och flera prestigefyllda uppdrag som programledare i TV och radio säger väl något om det enorma inflytande denna lundason åtnjutit. 2021 släppte han sitt ljuddrama ’Härifrån’ där lyssnarna får följa hans personliga resa genom livet – en resa som avslutades med låten ’Bygga Nytt’ tillsammans med Sabina Ddumba.
I sommar återvänder Timbuktu till rötterna med en klassisk hiphop-show tillsammans med vännerna Julimar Santos, Esther Kirabo och DJ Large.
Det har gått 20 år sedan Looptroop Rockers släppte sitt numera ikoniska album ’The Struggle Continues’ och det är fortfarande ett antiauktoritärt mästerverk. Över producenten DJ Embees knastrigt själfulla samplingar rappade Promoe, Supreme och Cos.M.I.C med sina sylvassa texter sig rakt in i den svenska musikhistorien och blev på köpet ett av landets största hiphop-exporter någonsin. Bandet har dessutom valts in i prestigefyllda Swedish Music Hall of Fame.
Dessutom kommer Helt Off att göra en efterlängtad comeback. Det roots reggae-influerade bandet lyckas med konststycket att både skapa baktaktstung fest och angeläget samhällskommenterande på en och samma gång.

Arrangör: KLBR

När och när?

10 juni 2023
Kl. 19.00
Parksnäckan, Uppsala

Var ligger Parksnäckan?

Parksnäckan ligger inne i Stadsträdgården i Uppsala.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt