Tjorven Sjunger Svenska Ord

Tjorven är vanligtvis ena halvan av dragduon HBTQUL som varit värdinnor på Regina vid ett flertal tillfällen. Nu är Tjorven äntligen tillbaka på Reginas scen och med sig har hon dragduon ”Drag under galoscherna”.

 

Eftermiddagen inleds med att Tjorven sjunger Svenska Ord och tar oss med på en resa genom den svenska visskatten. Välkända och mindre kända låtar av Evert Taube, Povel Ramel, Olle Adolphson och som titeln skvallrar om Hasse & Tage. Sångerna vävs samman med anekdoter och betraktelser från ett queer liv som började i Gottsunda och vidare in i en tillvaro på nattklubbar, teaterscener och en omtalad guidetur av Dramatenhuset för barn i våras..

Seal Malmkvist och Flotta Ängberg är två alter egon som artisterna och musikerna Jonas och Victor använder i queer musikaliska projektet ”Drag under galoscherna”. På ett nyfiket och lekfullt sätt rör de sig bland låtskatter med skrattet och glädjen i centrum. Tillsammans med publiken minns de musik från svunna tider, skapar nya erfarenheter för framtiden och framförallt gör dem det här och nu.

Arrangör: Reginateatern

När och var?

4/2 2024
Kl. 16.00
Reginateatern, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt