Tomtetåg på Lennakatten

Välkommen till en julig resa med Lennakatten i jul! Det populära tomtetåget på Lennakatten avgår i år 2:a och 3:e adventshelgen, 3-4 och 10-11 december. Våra vagnar är mysigt julpyntade och tomten sitter redo i godsmagasinet och hälsar på alla barn.

Resan börjar i Faringe där ni hämtar ut era förköpta biljetter i stationshuset. Sedan tar ni plats i de ånguppvärmda och mysigt julpyntade vagnarna. Stinsen vinkar iväg tåget, ångloket börjar frusta och stånka och tåget beger sig mot Almunge och Tomten. Resan tar ca 17 minuter i vardera riktning. Framme i Almunge kan ni välja mellan att börja gå till tomten direkt och få en godispåse, värma er med en kopp varm, alkoholfri glögg, få en korv i korvståndet eller gå in till caféet och hämta en lussekatt och en pepparkaka. Allt ingår i tomtetågsbiljetten.

Uppehållet i Almunge är cirka en timme, sedan går tomtetåget tillbaka till Faringe. Vi hoppas ni kommer få en trevlig tur med tomtetåget på Lennakatten!

När och var?

3-4 December 2022
Avång från Faringe station

Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Julmarknader i Uppsala 2022
Under november och december hålls flera julmarknader i och runtom Uppsala, alla med sin egna profil och med sina egna möjligheter att fylla julstrumpan med gåvor eller bara för att komma in i julstämning.

Här hittar du ett urval från Destination Uppsala av alla julmarknader som sker.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt