Toner och tankar från roten – en hommage till Tage Danielsson av och med Tina Ahlin

Visst blir man trollbunden av Tages poesi. Ingen kunde som han vrida och vända och förvandla det mest triviala och småtrista i världen till skimrande magi.

Tina Ahlin har varit verksam som musiker, pianist, sångerska, munspelare, kompositör och dragspelare i över 30 år. Hon är en varm, generös och oerhört musikalisk artist – lika omtyckt bland publiken som hos arrangörer och medmusikanter. Tina samarbetade med Hasse Alfredsson i revyer, julshower och teaterföreställningar. Nu kommer hon till Regina teatern med en egen, alldeles nyskriven tonsatt svit av Tages Danielssons lyrik.

Som medmusikanter denna afton medverkar Uppsala kända Trio, Lennarts Simonsson, Per Johansson och Joakim Ekberg, som med liv och lust ger sig in i Tages och Tinas låtskatt. Senast på höstturné med Musik i Uppland.

Trio X och Tina Ahlin bjuder denna kväll på en hommage till Tage Danielsson, helt i Hasse och Tages anda. Det bjuds på kända och okända låtar i form av jazz, visa, lyra och monologer kryddat med massor av glädje och spontana infall.

Det är en genuin glädje att få stå på scenen med ett material som detta, med hopp om att vi ska trollbinda även dig” – Tina Ahlin

När och var?

1 April 2023
Kl. 16.00
Reginateatern, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt