Trio X 20 år!

Välkommen till en musikalisk fest när Trio X firar 20 år! Möt Lennart, Per och Jocke och flera av trions fantastiska gäster genom åren, Georg Jojje Wadenius, Svante Henryson, Meta Roos, Bengan Janson, Jeanette Köhn, Dan Laurin och Claes Janson. En musikfest med de bästa och med musik som både överraskar och känns igen.

När Trio X firar 20 år så utlovas möten med nya konstellationer och vi får en unik musikalisk upplevelse. Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor blev improvisationsgruppen Trio X för 20 år sedan. Trio X har en bredd både vad gäller genre och erfarenhet, genom åren har engagemangen varit många och varierade. Publiken har varit både unga äldre och spelplatserna allt ifrån stora konserthus tillsammans med symfoniorkestrar till gymnastiksalar i skolor eller i bygdegårdar. Och kanske är de ensamma om att ha haft konsert inne på akuten på Akademiska sjukhuset. Med sin musikaliska passion har trion sedan start inspirerat ett flertal ungdomar i populära workshops oavsett genre.

Inte minst har trion gjort sig ett namn i Uppsala med den populära konsertserien i Uppsala Konsert & Kongress – Carte Blanche, en konsert med överraskningsmoment i form av hemliga gäster. Det har också blivit flera hyllade inspelningar både egna och tillsammans med andra, de har turnerat runtom i landet och vid flera tillfällen till Estland.

Fotograf: Jeanette Hägglund

När och var?

28 Januari 2023
Kl. 16.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt