Musik

Årets festival

Uppsala Internationella Gitarrfestival, en hyllning till världens mest älskade instrument, gitarren, är redo att fira sitt 20-årsjubileum med en underbart program!

Välkommen 28-30 september 2023 till Uppsala

– Årets festival lyfter fram både legender och den nya generationens artister, vilket speglar det
20-åriga arbete som festivalen med passion ägnat sig åt, säger festivalchefen Klaus Pontvik. Kännetecknande blir också flera spännande möten på scenen mellan internationella gäster och flera stora svenska namn.

Vi är extra stolt över vårt samarbete med Svenska Kammarorkestern, som medverkar vid invigningskonserten i universitetsaulan. Vi inleder storslaget med svenska gitarrlegendaren Göran Söllscher, det unga italienska stjärnskottet Carlotta Dalia och Svenska Kammarorkestern, som framför ett guldkantat program med verk av bland annat Beatles, Beethoven och Rodrigo. Allt under ledning av dirigenten Christian Karlsen.

Bland en rad framstående artister kan vi lyfta fram den eminente gypsy jazz-gitarristen Bireli Lagrene från Frankrike, som äntligen kommer till Uppsala. Den brasilianska supergitarristen Yamandu Costa i ett mästarmöte med svenska jazzpianisten Jan Lundgren. En av världens främsta koraspelare
Ballake Sissoko
från Mali framträder med sydafrikanska gitarristen Derek Gripper.

Jubileumskonserten –Gracias a la Vida! ledd av Mats Bergström, en av Sveriges främsta gitarrister, har skapat ett festligt program och bjudit in ett exklusivt urval av framstående artister, såsom mezzosopranen Anne Sofie von Otter, cellisten Amalie Stalheim och svenska musikikonen och gitarrist Jojje Wadenius. Jojje Wadenius kommer även att hålla ett exklusivt föredrag om sin långa musikkarriär som sträcker sig över fem decennier.

BILJETTLÄNK

När är Uppsala Internationella Gitarrfestival 2023?

28-30 september 2023

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt