Uppsala körfest

Sångerskan Malena Ernman, UKK och Uppsala domkyrka går samman i en hyllning till Uppsalas starka körtradition och de många körer som finns i staden. I september 2023 öppnar vi dörrarna till Uppsala körfest för första gången med konserter där både lokala körer och internationella gästartister står på scen.

Uppsala körfest är en helt ny satsning för att lyfta och hylla Uppsalas rika körliv. Under veckoslutet 22–24 september 2023 presenterar vi tre konserter på Uppsala Konsert & Kongress och i Uppsala domkyrka som visar upp den bredd av körer och körmusik som finns i staden och bjuder dessutom på härlig inspiration med världsberömda gästartister. Bland de medverkande finns The King’s Singers och The Real Group – två världsledande vokalensembler. Vi ser också hyllade Ecstatic Ensemble, med flera av Sveriges främsta körsångare och solister, och förstås en rad Uppsalakörer med olika besättning och inriktning.

Följ med oss på en levande och lustfylld körfest och upplev sann sångglädje under tre dagar i september! Läs mer här

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Svenska kyrkan Uppsala domkyrkoförsamling med stöd av Världsklass Uppsala och Musikens hus vänner.

När och var?

22-24 september 2023
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt