Frutti di Merda Maja Fredin visar textil

Vernissage: Lördag 11 mars kl 11-16. Maja Fredin finns på plats i galleriet hela dagen.
Kl 13 på vernissagedagen: Anna Holmbom (intendent för offentlig konst, Uppsala kommun) håller tal och överräcker Kaleidos pris till Maja Fredin som också berättar om sin utställning. Vi bjuder på vin och tilltugg.

Textilkonstnären Maja Fredin tilldelas Kaleidos stipendium 2023 för sin humoristiska och samtidigt samhällskritiska textilkonst. I hennes performances och installationer, som innehåller noggrant handsydda och handfärgade kläder och skulpturer, samsas galenskap och glamour med komik och bråddjupt allvar. Elvis är granne med gud medan vi äter ihjäl oss på den eviga räkfrossan och apokalypsens flamingos vakar över det hela.

Varmt och kärleksfullt vidgar hon vansinnet, vrider och vänder på verkligheten och bjuder in oss till sin tolkning av den omöjliga värld vi lever i.
”Med min egen koreografi bearbetar jag ämnen som hur vårt konsumistiska samhälle påverkat min sexualitet och mitt eget dysfunktionella förhållande till mat, och hur jag förhåller mig till andra i min omvärld” säger hon.

I utställningen på Kaleido får vi se en installation med det som hände efter scenen som hon tidigare visade i Uppländsk Salong på Uppsala Konstmuseum.
”Frutti di Merda är min bearbetning av abstinens, girighet och mitt eget fördärv. En pågående katastrof, en riktig shit show.”

När och var?

Vernissage 11 mars 2023
Kl. 11-16
Utställning pågår 11 mars-6 april 2023
Kaleido Konsthantverk, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt