Krönika

Årets julklapp borde ha varit kramkudden

Årets julklapp 2020 är alltså ett stormkök … Gissar att det finns en hel del folk därute som inte ens vet vad det är för något. Jag vet, men vill inte veta.

Jag fattar hur Handelsinstitutets utredningsgäng, som bestämmer sånt här, tänker. Årets julklapp ska spegla samtiden och många av oss tillbringar ju mer tid ute i spenaten nu än innan mars 2020. Vi vandrar för glatta livet.  Och äta ska vi. Elda i skogen är obra och det kan bli trångt vid de offentliga grillplasterna. Stormkök måste alltså vara grejen!

Men H-E-R-R-E-G-U-D! Så tråkig. Alldeles jäkla dötrist faktiskt. Visst, ganska många nöter skor i skog och mark, rätt många gör det inte.

Jag trodde faktiskt att jag hade prickat in årets julklapp i år. Jo, jag ägnar mig åt sånt där. Att gissa i föreväg är också en sport!

Mitt förslag var kramkudden! Ett briljant förslag till årets julklapp om någon frågat mig (vilket ju ingen gjort …)

Kramkudden finns i massor av olika former, färger och prisklasser. Poängen är densamma. En kudde som man kan krama, ingen liten vanlig huvudkuddsmes, utan mer en avlång, ibland ”tvåbent” eller formad som en kropp, som man kan ligga och hålla om. Det BEHÖVER vi!

Gå ut i naturen kan ju vara najs, men att meka med pottor i plåt för att få föda är inte 2020. Vi kan äta hemma, catera och stödja en lokal restaurang eller bara ta en burgare. Kramar är för överlevnad. Mat i plåtkärl är det icke!

Minns du tidigare Årets Julklappar. Du hittar dem HÄR (extern länk)

//Susanna Lans

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt