Krönika

Bandyfrukosten är den bästa festen

Pytt i panna, bärs och kanske en liten Jägerrackare – trevligt i all sin enkelhet. Levla sedan upp till en solig inramning av folkfest i hela Uppsala city. Fortfarande enkelt – men då har vi plötsligt ett alldeles vansinnigt trevligt kalas! Nu snackar vi Bandyfrukost. Som bara Uppsala kan leverera!

Jag har varit på många bandyfinaler på Studenternas, men ska jag vara helt ärlig har jag varit på snäppet fler bandyfrukostar. Det har hänt att frukosten varit fokus och att bandymatchen hamnat i kläm framåt eftermiddagen. Sådan är jag.

Jag är inget superfan av just Pytt i panna. Och på äldre dagar – inte heller av öl. Men just när det vankas bandyfinal på Studenternas känns ju det som det enda rätta. Jägerrackaren tas endast en gång om året och det är då.

Jag har varit på officiell tillställning bland gubbar och damer på vårt rosa slott. Jag har varit på krogar av både finare och mindre finare sort och en gång åkte jag hem till ett okänt gäng herrar som firat bandyfrukost enligt konstens alla regler tillsammans i en herrans massa år. Det var något slags uppdrag som skulle mynna ut i en blogg. Det var en av de allra roligaste dagarna i mitt liv.  Jag minns inte riktigt vilket år det var och inte heller vem som vann själva finalen. Gissningsvis kom Hammarby tvåa …
Men frukosten minns jag glasklart!

Det var lite vingligt på bandyfestfronten ett tag när någon fick för sig att den skulle kunna bo i Solna. Så klart en helt befängd idé och det rättade ju till sig snabbt. Och nu är allt som sig bör igen.

Bandyfrukost med vännerna borde stå i alla Uppsalalovers filofax på datumet 19 mars strax under Josef och Josefina. Hemma eller ute på lokal, på ett slott eller ett hak. Pytten ska i!

För Bandyfrukost är en kär Uppsalatradition, vi har inte jättemånga sådana och de vi har tycker i alla fall jag att vi ska värna om.

Damfinalen startar 11.30 och herrfinalen 16.30.


Reklam. Från några av våra kompisar i Uppsala

Här kan du kan njuta Bandyfrukost i Uppsala

Hyllan

Serverar klassisk Pytt i panna med tillbehör en trappa upp i mysiga Uppsala Saluhall. Här finns plats för många, både stora och små sällskap.

Här ligger det: S:t Eriks torg 8,

Öppnar: kl 11

Läs mer: http://www.hyllan.se/

Bokning: 018-150 150

 

Wilmas

Äntligen kan vi äta bandyfrukost i Muninhuset. Läget kan inte bli mer perfekt med kort promenadavstånd till Studenternas på andra sidan Fyrisån.

Öpnnar: kl 11

Här ligger det: Strandbogatan 1

Boka: 018-14 70 70

 

Stationen

Uppsalas vattenhål ligger perfekt om du ska träffa vännerna, hit är det lätt att ta sig. Här finns plats för många i den vackra restaurangen. Serverar klassisk Pytt i panna men erbjuder också en lite lyxigare trerätters där man kompletterar pytten med Toast Skagen och en punschglass till dessert. Om man inte vill promenera till Studenternas står taxibilarna och väntar utanför.

Här ligger det: Olof Palmes Plats 16

Öppnar: 11.00

Boka: 018-153 500 eller mejla reservation@svenssonskrogar.se

Läs mer: stationen.se/bandyfrukost

 

Bishops Arms

Mysiga puben vid Centralstationen kan bandyfrukost. Pytt i panna, ägg och rödbetor står på menyn i den genuina pubmiljön med stort utbud av öl, bärs, bira och en hel del annat så klart. Promenadavstånd till Studenternas genom vackra Stadsträdgården.

Här ligger det: Bäverns gränd 17

Öppnar: 11.00

Boka: 0708-348519 eller mejl: Uppsala@bishopsarms.com
Läs mer bishopsarms.com/Uppsala

 

Hotell Gillet/Kitchen & Table

Satsar på Bandybrunch, och alla vet ju att just brunchen är något alldeles extra hos Gillet. Läget mitt i staden borgar för en festlig promenad till arenan omgiven av supportrar och andra frukostfirare.

Här ligger det: Dragarbunnsgatan 23

Öppnar: 12.00

Boka: 018-68 18 90 eller mejl: uppsala@kitchenandtable.se

Läs mer: kitchenandtable.se/uppsala/

 

Restaurang Nobel

Restaurangen på Hotel Academia laddar för bandyfest. I den stora härliga matsalen serverar man bandyfrukost för grupper om minst 10 personer. Närheten till Centralstationen gör det lätt att ta sig dit från hela Uppsala, ja hela Sverige! Och det går fint att gå till arenan om man vill det.

Här ligger det: Suttungs gränd 6

Öppnar: Kl 13

Boka: bordsbokning.acdemia@elite.se

Läs mer: restaurangnobel.se/

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt