Krönika

Det är dags att krypa ur pyjamasen!

Jippi! Vi får gå på konserter, idrott och restaurang med hur många kompisar vi vill från 1 oktober. Trubblet med att välja vilka vänner som ska få följa med på en middag på stan är ett minne blott. Då kan hela klabbet hänka. Om de är friska förstås. Lika självklart nu som 2018.

Vi är ett gäng damer, man kan kalla oss Ugglorna (jodå, det finns en helt vettig förklaring till det, men det tar vi någon annan gång). Vi är ovanligt bra på att ta oss för med saker tillsammans. Vi är 8 stycken och, som i de flesta konstellationer är någon extra bra på logistik, ett par har bätter ordningssinne än de andra, det finns Ugglor som är extra noga med vissa detaljer som nån annan inte tycker är så viktigt …

Och nu är det dags för den årliga helgen i Sälen. Alltid torsdag till söndag vecka 11. Samma upplägg varje år. Vi handlar på samma butik på vägen upp, äter samma lunch, vinboxen får inte tullas på förrän vi lämnar Falun …
Vi har en ny gemensam spellista på Spoify, vi har förberett middagarna hemma, bord på After Ski är bokat, vi kommer förmodligen att ha med oss lika många locktänger som huvuden (i år igen) och bilen är tvättad.

Jag älskar traditioner av sådant här slag. Är inte superförtjust i överraskningar. Gillar att ha en smula kontroll över ungefär vad som komma skall. I den mån det nu går nr ett gäng överladdade damer drar till fjälls.

Moon Bootsen är med, jag har lagt ner mer tid på att bestämma vilken mössa jag ska ha med mig än på att slipa skidor, kan man säga.

Jag lämnar Uppsala för en helg norrut. På söndag kommer jag att längta hem igen. Precis som alla andra år.

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen, se upp i backen för finska attacken …

//Susanna

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt