Krönika

En ny stjärna är född. Välkommen hit och välkommen hem – Lilly!

Under söndagen bjöd Svenssons krogar in till storstilad smygpremiär för nytillskottet Lillys på Sysslomansgatan 15. ALLA var där. Maten och drickan var superduper och stämningen fantastisk som alltid när man firar tillökning i den Svenssonska krogfamiljen.

Vi som rumlade runt i Uppsala redan på 90- och 00-talet minns gärna Svenssons på Sysslomansgatan och syskonet rakt över korsningen – Svenssons taverna.
Min debut som festfixare skedde i källaren när jag och kompisarna ordnade nyårsfester och det var där, i källaren som innebandylaget fester hölls, jag har många minnen från stället, om än en del ganska vaga …

Pizzorna, hänget och uteserveringen på tavernan var hippt dåförtiden. Det var dit man gick på date, upptäckte spännande människor, skvallrade sig igenom timmar med tjejgänget och festade. Men både vi som hängde där och stället växte upp och Aaltos är så klart helt perfekt placerat där now days.

Festlokalen på Sysslomansgatan har vart bakficka, restaurang och suttit i hop med Bowlaget. Men nu är Lilly född. Ett modern version av Ursprungs-Svenssons, för oss som minns och alla som inte gör det.

Det har snickrats bakom täckta fönster under ganska lång tid. Det har tisslats och det har tasslats. Vad ska Svenssons koncernen nu hitta på? Går det att blåsa liva i själva hjärtat av krogimperiet? Vilken inriktning kommer stället att ha? Hur har man löst luckan ner till källaren?  Kommer Lasse själv att stå i något dj-bås?

Frågorna har varit många.

Nu vet vi. Lillys är vardagsrummet vi behöver. Hänget vi kanske har saknat lite. Stället där vi kickar igång helgen, dit vi går efter kickoffen, tillbringar en helkväll eller där vi rundar av helgen och summerar det vi tar med oss och det vi kanske vill glömma över en stillsam öl och en genuin pizza. Vi kommer att gå på date, upptäcka spännande människor, skvallra oss igenom timmar med tjejgänget och festa.

Här skulle jag själv gärna både trappa upp stämningen innan en allsvensk fotbollsmatch och ta ett glas för att fira en seger (eller ett för att fundera över vad som gick åt helvete) i sommar.

Garanterat kommer en hel del av Uppsalaborna att finna varandra här, Några kommer att göra slut, någon kommer att komma ut, det kommer att dejtas, det kommer att läggas inofficiella årsmöten av typen ”Tjejgänget Ugglornas årskalenderplanering” här.

Hit kommer man att ta med svärföräldrar och arbetskamrater, och jag är rätt bergsäker på att man kommer att trivas.

En garant för det är bland annat Svenssons koncernens fingertoppskänsla när det kommer till vad Uppsala behöver och vill ha. I det här fallet ännu ett vattenhål på den västra, expansiva sidan av Fyrisån.

Och det faktum att pizzorna går att kännas igen från tiden då man själv vari sitt esse som 20+ nånting på Svenssons taverna gör ju att i alla fall jag har svårt att inte säga – succé!

 

Välkommen hit och Hem, Lillys!

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt