Krönika

Gör 9/2 till allmän flaggdag!

Så kom då dagen. Dagen D. Glädjedagen. Dagen då restriktionerna kring Covid släpps. Dagen då vi kan gå lite bananas igen. Om vi är lagda åt det hållet …

Lägg 9 februari 2022 på minnet. För det är i dag vi kan starta tåget mot det vi brukar kalla det normala. För det är i dag som det är den allra första restriktionsfrihetens dag! DET är något att skryta om för barnbarnen …
I dag får vi kramas igen. Vi får åka hiss med okända och det är okej att gå ut och äta middag med alla sina kompisar, vi behöver inte längre välja våra sju favoriter.
Halleluja!

Vi kommer fortfarande sprida vanlig bonnsnuva, kanske en och annan magsjuka, men det närmar sig vanligheten igen och dit hör ju lite gambling med vanliga virus och basilusker.
Kanske har vi lärt oss något. Kanske att man ska tvaga händerna ordentligt även när man är stor (våra kids lär sig just sådant på föris nuförtiden oavsett pandemi eller ickepandemi).

Och vi veeeeet att det fortfarande är pandemi och att vi ska ta det försiktigt, vi veeeeeeet att det finns de som är i riskgrupp och några som inte tagit sitt vaccin. Jag har lydigt tagit mina sprutor, jag har haft covid och jag är allmänt kry. Så jag tänker fira. Med ett glas på krog, lunch med vänner och so on …
För jag vill ha flaggor på bussar den 9 februari i många år framåt. Jag vill att vi skriver in den 9 februari i historieboken. Restriktionsfrihetens dag!

I  min värld är den nu vi har världens chans! Fönstret för visa upp ett ännu bättre Uppsala är vidöppet. Det är nu vi ska ösa på. Vi ska inte gå tillbaka till januari 2020, vi ska öka. För jag utgår ifrån att vi är redo, vi har haft massor av tid på oss att mobilisera för den här dagen. Att planera, att smida planer.
Vi på Heja Uppsala öser på med evenemangtips, vi berättar att Uppsala är staden dit man åker, där man lägger konferenser och evenemang och att vi är så jäkla redo!

För det är vi väl?

Puss & Kram. Var rädda som varandra/Susanna Lans

#hejauppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt