Krönika

Hamburger Börs har en stjärna - lär av henne

Vi har massor av fina serviceinriktade personer i Uppsala. Vi har också en bunt som har lite kvar att lära. För er kommer här en lektion, baserad på en sann historia …

Det var en gång fem 40-plusdamer, barndomsvänner från Knivsta, som skulle gå på konsert med Danny Saucedo på Hamburger Börs i Stockholm.

Det är sällan en enkel match att spika datum för sådant här för fem kvinnor, med familjer, jobb och fulltecknade agendor, men just det här gänget, vi kan kalla dem ”Five Stars”, är bra på god framförhållning och just i fredags var det äntligen dags!

Men lite bubbel i magen, läppglans på och stor förväntan glider damerna fram i kön på Börsen. Med dyra biljetter till bästa plats inklusive trerätters i sikte. Väl framme vid insläpp tar det lite stopp i kön. Tjejen som släpper in är tålmodig. Letar på både för- och efternamn. Letar på antal personer där i sina listor. Ber till slut, lite ursäktande, om bokningsnumret.

Fortfarande glad, trevlig och helt ostressad.

Bokningsnumret scrollas fram och … voilá! De fem 40-plussarna från Knivsta med den goda framförhållningen har bästa-plats-biljetter med förbeställd oxfilé till Danny Saucedo fredagen kommande vecka!

40-plus-kvintetten blir rådvill, någon liiite irriterad, en skrattar lite nervöst. Förvirringen och besvikelsen är påtaglig.

Alla blir lite stressade.

Utom tjejen i kassan.

Hon tar gänget åt sidan, förklarar att det här har hänt andra tidigare – kan faktiskt hända vem som helst och att det tyvärr är fullt under middagen, men att det kanske, kanske, går att fixa platser när showen ska starta.

Gänget har svårt att ta beslut. Tjejen i kassan föreslår middag på något närliggande ställe för att sedan komma tillbaka och se showen i alla fall. I värsta fall från ståplats, men hon ska se vad hon kan göra …

Efter en grym middag av grillade skaldjur på nyöppnade Carousel, där personalen verkligen inte har ett dugg att lära när det gäller bemötande och service, går damerna hoppfulla tillbaka till Börsen.

Kassatjejen väntar på dem, hon är överlycklig över att ha lyckats fixat finfina platser – sittplatser – med fri sikt nära scenen.

40-plus-gänget är också glada!

Danny sjunger och berättar, publiken sjunger med. Kassatjejen, som vi kallar Stina Hansson, ser hela tiden till att gästerna, som har god framförhållning, men ibland slinter på tangenterna när det ska bokas biljetter, har det bra. Ber dem sitta kvar efter showen för att hon behöver byta några ord.

Showen tar slut efter några extranummer. Folk börjar gå hem. Kvar sitter barndomsgänget från Knivsta som hållit ihop i över 35 år.

Stina Hansson smyger fram och meddelar med låg röst att de ska vänta en liten stund. Danny S ska bara duscha av sig sen väntar han på dem i logen. Man vädrar ett gyllene selfiemoment!

Danny hälsar snällt och kramas. Ställer lydigt upp på bild, smajlar som ett proffs.

Fem nöjda damer går hem från Hamburger Börs, väl medvetna om att kvällen kunde ha slutat med ett avsnäsande där i kön fyra timmar tidigare.

Mycket medvetna om att felbokningen inte är någon annans fel än deras eget.

Helt på det klara att Stina Hansson gjorde deras kväll (med lite hjälp av Danny …). Att Stina Hansson tar sitt jobb på allvar.

Var rädda om henne, ni som bestämmer på Hamburger Börs. Stjärnor som henne växer banne mig inte på träd.

Annars är hon välkommen till Uppsala när som helst!

#hejauppsala//Susanna Lans

PS: Nån som vill köpa fem bästa-plats-biljetter till Danny Saucedo nästa fredag? Inklusive oxfilé. Hehe …

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt