Krönika

Hurra för oss. Vi fyller 1 år!

För ganska precis ett år sedan satt vi och åt lunch i centrala Uppsala. Jag och min kompis Lotta hade tidigare fikat oss igenom drömmar om en gemensam sak. Vi hade delat på flaskor vin och dragit upp riktlinjer, kastat upp både realistiska och helvilda idéer på bord.  Och drömt en smula. Men så satt vi där, för ett år sedan, och bestämde oss för att göra verklighet av Heja Uppsala.

Tiden som blivit över när Covid objuden tog plats i våra liv skulle investeras och vi hade en lista med hundra idéer …
För oss var det busenkelt. Vi skulle mata på, vi skulle påminna Uppsala om förträffligheten, det vackra, potentialen och att just här har vi en stad som ingen annan. Vi skulle dela, berätta och få fler och fler att inse, eller påminnas om, det som vi ju visste. Att får Uppsala att sträcka på sig. Att Uppsala är bäst!

Jag vill förmedla positiva nyheter. Inte bara för att det är tacksamt, utan för att det finns hur mycket som helst som behöver talas om.
Ofta.
Snabbt upptäckte vi finessen med samarbeten. Om företag 1 samarbetar med företag 2 så kan båda bli vinnare. Och vinnarföretag är bra för hela Uppsala. Busenkelt, sa jag det?
Att flera mindre företag går samman och annonserar tillsammans, delar varandras erbjudanden och stöttar varandra är smart. Och det som är smart är bra för … just det! Uppsala.
Okomplicerat, egentligen.
Om vi talar om att det finns mängder av världsmästare, prisbelönta, sverigeledande och bara vanligt grymma människor här så tänker i alla fall jag att det inspirerar andra. Och desto fler grymma människor vi har i Uppsala ju bättre mår Uppsala. Och mår Uppsala bra så mår vi fint … ni fattar …

Vi när inga som helst ambitioner att bli rika eller berömda med Heja Uppsala. Vi vill, på riktigt, ha roligt och göra det vi verkligen tror på: att lyfta Uppsala, för Uppsalas bästa.
Så då gör vi det.
Fick man hålla ett tacktal på en gala så skulle listan vara lång. Listan på alla som stöttar, kommer med idéer, hjälper till, och vill vara med. Företag, privatpersoner, kompisar och andra gullisar.

Och vips, har det gått ett år. Av roligt mitt i det trista. Ettårskalaset var planerat, men är uppskjutet.  Ungefär 15 grejer på listan med 100 idéer är genomförda, några visade sig vara usla idéer, men några flyger.
Vi har ett litet kontor inrett i mycket rosa, vi har en spellista på Spotify som går varm om dagarna. Vi fortsätter att kasta upp idéer på bordet. Kurvorna pekar uppåt. Tipsen droppar in. Vi har byggt en webbshop, hostat omröstningen av Årets Uppsalabo, skrivit nästan 150 positiva nyheter, Vår kalender är färdigbyggd och väntar på en vettig tid där evenemang faktiskt blir av.

Det är full fokus på positivt. Och alla som vill får vara med!

#hejauppsala//Susanna

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt