Krönika

I dag är det superläge att vara lite kärleksfull

I dag är dagen då vi uppmärksammar alla våra hjärtan. Det köps rosor, bjuds på romantiska middagar och vi äter samma choklad som vanliga dagar, fast just i dag är de förpackade i rosa folie och formade som små hjärtan.

Någon blir säkert friad till, romantiken flödar och via våra sociala mediekanaler får vi veta hur älskade många av våra vänner är.

De som inte får rosor ligger lågt.

Det är naturligtvis super att vi uppmärksammar våra romantiska kärlekar lite extra en dag om året.

I min familj är det lite random, vi glömmer ibland och ger hjärtechoklad ibland. Jag är mer lagd åt det första exemplet. Min make är bättre på chokladinköpen.

Men låt oss tänka till här. Det kryllar ju av hjärtan därute. Det kryllar för övrigt av folk vi inte ens känner också, och de allra flesta av dem är nog riktigt goda och snälla och kärleksfulla.

Just i dag är det världshistoriskt jävla skitväder ute, det gör oss icke glada. Så därför är det ju ett perfekt tillfälle att sprida lite love överallt. Ge busschauffören ett leende (jo, du som är just busschaufför kan ge tillbakakaka också – hela dagen)
Köp hjärtechoklad till receptionisten på kontoret, köp kaffe till en hemlös, hälsa på folk du möter. Kanske ska du till och med drista dig till att tala om att Elsa på HR har en fin tröja?

Och det fiffiga i just detta är att, visst busschauffören blir säker uppiggad, folk gillar att bli hälsade på och Elsa kommer att le när hon halkar hem i snömodden framåt kvällen. Men DU kommer att känna dig som Stålmannen. För det är inte svårare än så att pigga upp en dag med världshistoriskt jävla skitväder. Oavsett datum.

Kärlek/Susanna Lans

#hejauppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt