Sport

Internationellt cykellopp till Uppsala

Den internationella cykelserien Gran Fondo New York (GFNY) etablerar sig i Uppsala.

Den 3 juli 2022 arrangeras det första loppet av GFNY Uppsala, man räknar med att tusen deltagade och cirka 2500 medföljare besöker Uppsala under tävlingen.

GFNY är en serie av 32 lopp runtom i världen, som exempelvis i Cannes, Panama och Jerusalem. Loppen följer samma format – gemensam start, chiptidtagning och klungcykling. Mottot för tävlingen är Be a pro for a Day – vilket innebär att tävlingen genomförs precis som en etapp i Tour de France. De bästa resultaten kvalificerar sig för världsfinalen i New York.

Start och mål genomförs på Gränby sportfält. Alla deltagare startar samtidigt. Deltagarna väljer mellan de två distanserna 170 km eller 90 km. Loppet startar tidigt på morgonen kring 07.00 och loppet förväntas vara över tidig kväll, runt 16.00.

Att en så stor aktör som GFNY väljer Uppsala för sitt skandinaviska lopp är ett gott betyg till den tradition och infrastruktur vi har kring cykellopp i staden. Vi ser mycket fram emot detta lopp, säger Jonas Ekebacke, Projektledare värvning, på Destination Uppsala.
Uppsala har en lång tradition av att arrangera cykeltävlingar av hög kvalitet – under 2022 så kommer även Scandinavian Race, Tour of Uppsala och SM i cykel att arrangeras i staden.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt