Heja Uppsala

Markoolio till Parksnäckan

Omåttligt populäre Markoolio kommer till Uppsala för en exklusiv spelning.

Fredagen den 10 september är det dags för hitkavalkad av stora mått i Parksnäckan i Stadsträdgården i centrala Uppsala. Markoolio är med och avslutar Parksnäckans fullspäckade succésommar under finalhelgen som redan bjuder på E-Type och Thomas Stenström

Med humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet. Sedan debuten 1998 har han ett pärlband av brakhits som ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till fjällen”, ”Mera mål” och ”Ingen sommar utan reggae”.

Just nu upplever Markoolio en renässans och på Emmabodafestivalen 2018 samlade han upp emot 10 000 glada festivalbesökare framför scenen! Den 7 december 2019, 20 år efter det legendariska giget, återvände Markoolio till Globen och bjöd på en stor folkfest.

Född i Finland, uppväxt i Orminge utanför Stockholm och med en sällsynt känsla för allsång snurrade han in i våra liv. Från att vara artist, till skådespelare och vidare till ett fenomen. En ostoppbar maskin. Marko ”Markoolio” Lehtosalo är älskad av alla.

 

Reklam
Bild från gamla uppsala med texten kultur Bild från gamla Uppsala med texten kul-tur
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt