Årets unga entreprenör Uppsala

Personlig utveckling prisas på UF

Under den kommande UF-mässan, där vinnare i mängder av kategorier utses, kommer Årets unga entreprenör också prisas från och med 2024.

Priset, som är individuellt, syftar till att lyfta personer som utvecklats och växt under sin egen UF-resa. Bakom initiativet står trion Alex Holmström, Martina Mähl och Jesper Thorsbrink som tidigare drivit UF-företag.
– Vi vill synliggöra att UF utvecklar personer, deras förmågor och gör dem redo att gå vidare i sitt företagande, det här är vårt sätt att ge tillbaka för det vi själva har fått ut av att vara UF-företagare, säger Alex Holmström och fortsätter.
– Jag hade svårt att lära mig i skolan, men min lärare såg ändå en potential och tipsade om Ung Företagsamhet. Jag startade redan i ettan på gymnasiet och tyckte att det vara superkul. Vi gick vidare till SM och att driva UF-företag var det är det bästa jag gjort, det utvecklade mig enormt.

Nomineringar till priset som Årets unga entreprenör kommer från lärarna och elever på gymnasieskolorna sedan gör trion bakom priset intervjuer och tar ut tre finalister. Vinnaren avslöjas under partnerlunchen på UF-mässan i vår.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt