Krönika

Support your locals, handla på nätet

Support your locals, köp närproducerat, ligg med grannen å ena sidan. Å andra sidan – stanna hemma, åk inte kollektivt och handla ensam. Det är banne mig inte enkelt att vara människa these days.

Julklapparna är inget man slarvar med. Paket förväntas av äkta män, ystra svärmödrar och barn i varierande åldrar.
Jag tar alla tillfällen i akt att propagera för att stötta lokal handel, att visa stolthet över Uppsala och att aldrig, aldrig välja en målare eller webbutvecklare från … säg … Västerås.

Men jag erkänner: jag näthandlar alltid inför jul. Både mat, klappar och någon trasa till julfesten. Shopping i trängsel är inte en sport jag utövar.

”Shopping i trängsel
är inte en sport jag utövar”

Men se vad som händer nu! Coronahelvetet har fört med sig en del godsaker. Allt fler satsar på webbshop. Det betyder att man nu kan näthandla och fortfarande supporta sina locals.
Så i år är klapparna inköpta (nästan alla) från lokala företag, biljetter till en konsert efter sommaren till mig själv och en likasannad, ölprovning till en kär vän, böcker till barnen, superfina kökshanddukar och doftpinnar till en hemlig, en stödtunika till mig själv som inte får gå på en endaste julfest i år och en platta blandad bärs från det lokala bryggeriet till alla som vill smaka.

Allt är klart och jag har gott om tid att fundera över om jag ska klicka hem en låda med en massa skaldjursgott eller en trerätters med oxfilé till nyårsfesten för två vuxna? Eller så kör vi båda, det blir ju en lång helg …

Det är kanske inte så svart att vara människa these days ändå?

//Susanna Lans

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt