Tio nomineringar till Uppsala när White Guide utser årets butiker

Green utser årets mest hållbara matbutik för tredje året i rad. ICA Torgkassen i Kvarnen är nominerad i hela fyra olika kategorier, bland annat i huvudklassen Årets hållbara matbutik, där även ICA Kvantum Gränby har chansen att vinna. Hemköp i Svava och ICA Nära Rosendal är nominerade i två klasser var.

Årets svinnpris: Hemköp i Svava
För butiker som arbetar aktivt för att minska butikens eget matsvinn och som dessutom bidrar till att öka respekten för råvaran.

Årets hållbara köttpris: ICA Torgkassen
Delas ut till den butik som tydligt arbetar med hållbarhetsfrågor kopplade till kött och chark samt inspirerar kunden att göra mer hållbara val av kött och chark.

Årets Hållbara Fiskpris: Hemköp Svava och Ica Torgkassen
Till en butik som aktivt främjar hållbara val av fisk och skaldjur och tydligt och inspirerande kommunicerar fördelarna med miljömärkt fisk.

Årets Gröna Pris: Ica Kvantum Gränby
Till en butik som lyfter frukt och grönt i allmänhet och svenska mervärden i synnerhet. I den här kategorin bedöms såväl butikens aktiva arbete med produkter i säsong och ursprung som annan information sett i ett hållbarhetsperspektiv.

Årets Hållbara Fryspris: Ica Nära Rosendal
Till den butik som kommunicerar de positiva värdena med fryst mat ur ett hållbarhetsperspektiv samt har en frysdisk med stort utbud av vegetariskt protein och ersättningsprodukter.

Årets Ekopris: Ica Torgkassen
Till en butik som särskiljer sig med ett brett ekologiskt utbud och som utmärker sig på ett synnerligen bra vis i sitt arbete med KRAV:s hjärtefrågor: vägra kemiska bekämpningsmedel i maten och miljön, mat utan konstiga tillsatser, schyssta villkor för bönder och att behandla djur med värdighet.

Årets Vegopris: ICA Nära Rosendal
Till en butik med fokus på klimat och hållbarhet och som med kreativitet och nytänkande lyfter det växtbaserade utbudet på ett normbrytande sätt.

Vi håller tummarna ändå till 31 augusti då vinnaren presenteras!

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt