Krönika

Uppsalaveckan - skriv in i filofaxen!

Uppsalaveckan föddes som idé för ganska många år sedan. Tänk om alla kunde samlas i Sommaruppsala – åtminstone en vecka om året?

Att Uppsala dör under sommaren är inte längre sant. Nu för tiden stänger inte restauranger som bryr sig om sin stad under semesterperioden, och butiksägare som fattat poängen håller öppet.

I dag finns caféer, foodtrucks och barer som lever upp under solen och man kan sitta ute och umgås mest överallt.

Vi har en Stadsträdgård där det är utomhuskonserter flera gånger i veckan och elitlag som spelar fotboll i centrala staden.

 

Men kanske, kanske lider vi lite av den tiden då det inte var så. Kanske, kanske flyr någon staden om sommaren av gammal vana? Det får vara slut med det nu!

Därför finns en vecka som vi valt att kalla Uppsalaveckan. Under vecka 29, mellan 18 och 24 juli föreslår vi att vi stannar hemma. Bjuder hit våra vänner och släktingar. Tar en sväng på stan, utforskar nya restauranger, hoppar på en båt som glider fram längs Fyrisån och går på konserter.

Det är ett ypperligt tillfälle att visa släkten Domkyrkan, Linnéträdgården och Gamla Uppsala och allt annat vi tror oss ha stenkoll på.

Kanske upptäcker du något själv?

 

Jag ska gå på Konstrunda och Hoffmeastro. Jag och min kompis Lotta brukar gå all in och beta av allt vi kan komma på under Uppsalaveckan. Häng med!

För om vi börjar med en vecka, då alla hänger i Sommaruppsala samtidigt så blir det lite drag.

Drömmen är så klart att alla veckor under sommaren ska vara Uppsalaveckor, men vi börjar så här. Vecka 29: Skriv in det i filofaxen!

 

Tips inför årets Uppsalavecka

 • 18 juli
  Tobbe Trollkarl – Parksnäckan
  Kiralina Salandy & Andreas Hellkvist – Gula Villan
 • 19 juli
  Melissa Horn – Parksnäckan
 • 20 juli
  Janne Lucas – Katalins terrass
  Thomas Stenström – Parksnäckan
 • 21 juli
  Swedish Swing Society – Katalins terrass
  Summer Clash – Birgerjarl
 • 22 juli
  Lighthouse Sweden – Katalins terrass
  Hoffmeastro – Parksnäckan
 • 23 juli
  Konstrundan i Uppsala
 • Vi vet också att Pelle Svanslös och hans vänner kommer på besök till både Carolinaparken och Stadsträdgården under veckan. Och självklart kan man gå på visningar, bio, bakluckeloppis, veteranbilsträff, bäversafari, åka båt på Fyrisån och en hel massa annat under Uppsalaveckan. Eller bara ta en pubrunda, en finfika, en picknick eller strosa omkring på stan och avrunda med middag på någon skön restaurang!

Vi ses under Uppsalaveckan//Susanna Lans

Reklam
Reklam
 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt