Krönika

Susanna Lans

Vill du ha en grymt bra stad eller inte?

Världen må vara lite upp och ner ibland och det är inte alltid lätt att vara människa – det vet vi.
Men att vara Uppsalalover är inte så svårt …

Jag filar just nu på en lista med 100 saker som är bra med Uppsala. Jag gör det med ojämna mellanrum. För att jag ju med en dåres envishet vill berätta för dem som inte begriper: Att Uppsala är en fantastisk plats som vi ska vara stolta över. Och lite för att jag då och då behöver påminna mig själv om den saken.

För ibland glömmer man. Att det finns precis hur mycket som helst att göra här. Att vi kan äta mat på stjärnkrogar utan att ta tåget till någon huvudstad. Att man kan kolla elitidrott och ta cykeln till arenan. Att artisterna vi ser på tv kommer hit.

Och vi kan alla bidra. De flesta av oss arrangerar inte konserter, eller sätter upp teatrar med tunga namn. Vi är inte ens i närheten av att få några stjärnor för vår matlagning.
Men vi kan välja Uppsala. När vi trycker den här tidningen så gör vi det på ett lokalt familjeföretag i Uppsala. Det är mycket billigare i både Estland och Sundsvall, men vi väljer.
För vi tror stenhårt på att stötta vår egen stad. För en blomstrande framtid där både vi och våra barn kan jobba och må bra.
En stad att vara lite mallig över …

Och alla kan välja. Anlita en lokal hantverkare när du behöver. Köp dina julklappar i butiker i Uppsala, eller beställ på nätet från butiker i Uppsala. Ge bort Pelle Svanslösgrejer till barn från andra städer. Drick bärs från något av våra lokala bryggerier och köp en supporterhalsduk från valfritt Uppsalalag.

 

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt