Uppsala kortfilmsfestival

Uppsala Kortfilmfestival i sju dagar

Den 21-27 oktober är det dags för Uppsala Kortfilmfestival – Motstånd mot normer och former. Festivalen bjuder in till mängder av kortfilmsvisningar, samtal och evenemang på biograferna Regina, Slotts och Fyris. Med 300 noggrant utvalda filmer bjuder festivalen på ett späckat program med filmer från världens alla hörn.

Precis som tidigare består festivalens program av tävlingar för bästa nationella och internationella film och en rad specialprogram. På Kortfilmfestivalen UNG visas film för barn och unga. I årets specialprogram uppmärksammas bland annat Litauens uttrycksfulla och historietyngda kortfilmsflora, kortfilmspunk, AI-filmer, filmer om gränslandet mellan fakta och fiktion, film från Gaza, samisk film, queerfilm och mycket, mycket mer.

Under festivalveckan har vi evenemang för både publik och filmbransch. Ett stort antal seminarier, föreläsningar, konferenser, fester, en picknickvisning och punk-konsert. Vi fortsätter också att satsa på mötet i biografen med massor av filmskapare på plats från hela världen. Bland annat närvarar regissörer såsom Christos Massalas och Marija Kavtaradze för att berätta om sitt filmskapande. Närvarar gör också producenten Siri Hjorton Wagner, för att ge oss en inblick i arbetsprocessen med samproduktioner.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt