Monster Chicken Uppsala

Koreanskt restaurangkoncept till St Per Gallerian

Ett helt nytt restaurangkoncept kommer till Uppsala inom kort. Det är koreanskt, det är starkt och det är friterad kyckling. Monster Chicken öppnar i S:t Per Gallerian i före detta restaurang Opas lokal, med uteservering mot Dragarbrunns torg.

”Det här känns riktigt bra, säger Snezana Oscarsson, centrumchef för S:t Per Gallerian och fortsätter: För oss är det viktigt att få en bra mix av mat och dryck i gallerian och kunna erbjuda våra besökare varierade smakupplevelser till både lunch och middag. Korean fried chicken kommer att bli ett nytt inslag i matkulturen i stan och det kommer nog att attrahera många av våra studenter.

Det började med tre goda vänner från Asien, som pluggade tillsammans i Sverige. De älskar asiatisk urban matkultur och vill sprida sin passion vidare. De öppnade den första restaurangen vid Skanstull i Stockholm 2022 och efter ett år blev det en till restaurang vid Stureplan. Deras signum är heta friterade kycklingbitar på koreanskt vis med starksöta såser. Till maten serveras soju, en koreansk version av vodka i olika smaksättningar.

Restaurangkonceptet är en hyllning till koreansk modern street food och kvällsliv och atmosfären i restaurangen är trendig och lättsam. Här samlas man på lunchen med kollegorna, eller efter plugget på kvällen med vännerna och njuter av stämningen och den goda maten. –

”Vi är otroligt glada att ta Monster Chicken till Uppsala och vara med och bidra till stadens mångsidiga matkultur. Vi tror att vår koreanska street food kommer att passa perfekt för både luncher och kvällar i S:t Per, säger Li Morén, en av vännerna, grundare och VD för Monster Chicken.

Monster Chicken planeras öppna i januari 2025 och servera både lunch och kvällar alla dagar i veckan.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt