Foto: Sören Vilks

Jag skrattar åt mig själv på Stadsteatern

Mini-Me och moi går på vår fjärde teaterföreställning för i år. Det är premiär på föreställningen Utkantssverige på Uppsala Stadsteater. Vår nya inriktning i mammadotterlivet som kulturtanter artar sig!

Vi gapskrattade högt många gånger under den två och halv timme långa föreställningen där vår samtid skildras från hitte-på-orter från söder till norr. Elisabeth Wernesjö är briljant och Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson har lyckats göra en lång humoristisk skildring av Sverige i dag utan att mobba någon, det finns inga taskiga nidbilder, inga poänger på andras bekostnad. Inte en enda kommentar om hur någon ser ut eller hur kort någon råkar vara …
Det är vi inte bortskämda med. Gissar att det är svårare att vara rolig utan att vara elak eller att slå under bälten. Men det här gänget lyckas verkligen med just det. Sådant gör mig glad.

Det var längesedan jag gapskrattade så högt, så ogenerat och så mycket. På vägen hem inser vi att det är oss själva vi skrattar åt. Åt oss som lever i Utkantssverige.

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ (av fem)

Kram Susanna Lans

 

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt