Sommarkänsla

Spara sommaren för dystra dagar

Jag älskar sommaren och minns aldrig att det någonsin har varit dåligt väder.  Och jag gör allt för att konservera känslan.

Varje sommar i mitt liv är den bästa hittills. Jag är en sådan som aldrig minns att det var dåligt väder.
Jag omåttligt förtjust i sommaren och har mycket lite förståelse för dem som klagar på värmen och säger att vintern minsann har sin charm den också.
Visst kan en gnistrande kall vinterdag vara okej, men inte på långa vägar jämförbar med en ljummen sommarkväll när solen bara vänder i horisonten i någon timme.

Och det gäller att konservera känslan, att komma ihåg de där kvällarna när man travar runt i snöslask utan minsta tillstymmelse till solljus på flera dagar.
När februari visar upp sig i all sin dysterhet.
Jag försöker ivrigt att samla på mig både minnen och faktiska saker som gör de där mörka dagarna lite ljusare. Jag plockar till exempel smultron som en besatt! Flera liter i frysen kan pigga upp vilken novemberdag som helst.
Samma sak med basilika och tomaterna som blir till tomatsås så att frysen nästa svämmar över.

Jag börjar dessutom redan nu att preppa för våren. Mitt tips är att samla kasserade påskliljelökar för plantering. Där är kyrkogården en guldgruva just nu. Man får lätt ihop flera kassar med lökar från komposten där om man är lite vaken. (Jodå – jag har frågat om lov.)

För när våren tittar fram så ger varenda lilja som tittar upp hopp om en sommar som är på G.
En sommar som förmodligen blir det den allra, allra bästa i livet.

Puss & Kram/Susanna

 

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt