Avin Omar & Goran Kajfeš Subtropic Arkestra

Internationellt hyllad och grammisbelönad svensk jazz möter en av Sveriges vackraste röster i ett psykedeliskt blixtnedslag!

Trumpetaren, kompositören och bandledaren Goran Kajfeš hör till de mest uppmärksammade och hyllade svenska jazzprofilerna under 2000-talet. I projektet Subtropic Arkestra har han samlat gräddan av den svenska samtida musikscenen. Gruppen bjuder verkligen på en rusande, intensiv upplevelse med influenser av postrock, elektronika och Sun Ras kosmiska jazz.

Jazzkollektivet har tokhyllats av publik och press under de senaste åren, inte minst för succén med The Reason Why-trilogin, där det avslutande albumet Vol. 3 vann en Grammis 2018. Goran Kajfeš Subtropic Arkestra korsar gränser mellan nationer, musikstilar och tidsepoker och deras musikaliska influenser sträcker sig från Turkiet, Nigeria till Brasilien innan de dyker ner i Archimedes badkar och hittar svensk experimentrock från 1970-talet.

Den Göteborgsbaserade sångerskan Avin Omar är känd för sin magiska altröst som hörts i tolkningar av kurdisk folkmusik, arabisk klassisk och traditionell musik, såväl som turkisk och grekisk folkmusik. Hon är verksam i grupperna Samara Ensemble, Bosphorus Ensemble, Tro Deng och Kompani Pergamos.

När och när?

21 januari 2022
Kl. 19.30
Uppsala Konsert & Kongress

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt