Brel möter Piaf – Rebellen & Sparven

Christopher Wollter och Åsa Fång tar sig an chansontraditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel.

En enad kritikerkår har hyllat denna vackra, vemodiga och roande föreställning där Wollter och Fång tolkar legendarerna Brel och Piaf. Föreställningen har gått för utsålda hus runtom i landet, senast på Oscarsteatern i Stockholm. Nu kommer den för första gången till Uppsala!

Brel kom från en borgerlig miljö, Piaf växte upp på gatan. Ändå hittar vi stora likheter i deras musik. Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken som ges två perspektiv, mannens och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden.
Amsterdam, La vie en Rose, Ne me quittes pas och No je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten. De ackompanjeras av virtuosa musiker: Bernt Andersson (piano, dragspel), Per Melin (trummor) och Michael Krönlein (kontrabas).

Sagt om konserten
”Roar och imponerar” –Svenska Dagbladet
“Suveränt! Helt oemotståndligt!” -Skånska Dagbladet
“Kraftfullt och övertygande. Brel och Piaf-show suger tag” –Sydsvenska Dagbladet
“Frustande känslor och svärta. Magnifik föreställning.” –Norrköpings tidningar
”Två timmar med bultande hjärtan, krossade hjärtan, längtan, svek, uppbrott, svärta och försoning följer. Kort sagt, allt det som verkligen betyder något i allas våra liv. Jag vacklar ut från salongen rätt känslomässigt omtumlad. En häftig känsla.” -Norrbotten Kuriren

Arrangör: Stage Activity AB

När och var?

13 april 2023
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt