FJK – Kulturoasen Sommarscen

Kultgruppen FJK består av Anders Forsslund, kontrabas och sång, Christer Jonasson Tolv, gitarr och sång och Mats Klingström, gitarr och sång. Tre veteraner i musiksverige, gruppen bildades 1980 och har hållit ihop sedan dess, med ett kort avbrott 1996. Mycket kort, eftersom fansen ville annorlunda.

Alla tre har, vid sidan om FJK, solokarriärer både som låtskrivare och musikanter i andra konstellationer och skivutgivningar.
Anders, mångsidig musikant, spelar i bl.a. Svenska Lyxorkestern, SvartLeffes Kapell, leder en psalmorkester i Stockholms skärgård och producerar musik både för egen del och i samarbete med andra artister. Anders har också en jazzkvartett, Forsslunds Fyra, vars repertoar består av Anders översättningar av amerikanska standars.
Christer bor sedan några år på Gotland där han blivit en viktig del i öns kulturliv. Såväl i solokonserter som i olika konstellationer, Annika Fehling trio, Glimra samt tillfälliga samarbeten, har han presenterat sina jordnära fina visor.
Mats turnerar med basisten Hasse Larsson och med musikgruppen Unit, där han, förutom sina egna sånger, sjunger Leonard Cohen i egna översättningar och fina tolkningar av bl.a. Dan Andersson Ferlin m fl.
Idag spelar FJK mer än på länge, har en genuin spelglädje tillsammans och har återkommande gemensamma skrivarperioder. På deras konserter får vi säkert höra både nya låtar och den klassiska FJK-repertoaren med ”I rörelse”, ”Ett litet steg” och ”Fandango”. Nyligen har FJK också lanserat en egen sångbok med ett fyrtiotal visor med text, noter och ackord. Den innehåller dessutom bilder och hågkomster från trions fyrtiofyraåriga (!) historia.

VÄLKOMNA!
Varmt Välkomna till Kulturoasens sommarsäsong på Gula Villan i Uppsala Stadsträdgård. Konceptet är det samma som i Hågaby. Konserter i en avslappnad och inkluderande miljö med minimalt krångel och ett biljettpris som passar alla. Man behöver inte boka plats men borden reserveras i första hand för ätande eller fikande publik. Men det finns också extra stolar och massor av gräsmatta för filtar eller stående. Mat, glass och fika beställer man inne på Gula Villan eller vid uteserveringen. Den frivilliga entrén ska inte förväxlas med gratis. Vi räknar med att publiken lägger ett bidrag till musiken. Den samlas in under konsertens gång, antingen med swish, kort eller kontanter.

Frivillig entré!
Samlas in under konsertens gång. Ska dock inte förväxlas med ”Gratis”. Vi förutsätter att man lägger en slant. Rekommendation 100-300 kr.

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Studiefrämjandet Uppsala.
Stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun.

När och var?

24 juni 2024
Kl. 19.00
Gula Villan, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt