Issac Delgado – Salsafest med legendarer

Tillsammans med den kubanska salsastjärnan Issac Delgado bjuder vi in till en oförglömlig försommarkväll på Uppsala Konsert & Kongress med musik, dans, mat, dryck, glädje och fantastisk stämning!

¡Vamos! Salsaentusiaster och musikälskare i Uppsala och Sverige – en oförglömlig kväll väntar när den världsberömde salsastjärnan Issac Delgado kommer till stan för första gången! Onsdag 5 juni upprepar vi förra årets salsasuccé på UKK. Då stod Los Van Van stod på scenen, och denna gång har vi bjudit in ännu en kubansk legendar. Tillsammans med sitt 11-mannaband och lokala DJ:s, salseras och salseros kommer han att sätta eld på dansgolvet!

Issac Delgado är en av de mest ikoniska sångarna inom den kubanska musiken. Under nästan tre decennier har han fått miljontals människor världen över att dansa. Hans musikaliska resa började i Orquesta Pachito Alonso, följt av ett minnesvärt samarbete med timba-bandet NG La Banda. 1991 kom första soloalbumet Dando La Hora, producerat av hans nära vän, den virtuose pianisten och arrangören Gonzalo Rubalcaba. Detta blev början på en lång framgångssaga i den kubanska musikens tecken.

 

LÄS MER

Arrangör: UKK x Selam i samarbete med Carlos & Friends

När och var?

5 juni 2024
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt