Kayhan Kalhor & Rembrandt Frerichs Trio

Klassiska persiska tongångar möter europeisk improvisationsmusik i en säregen mix. Upplev en gränsöverskridande konsert med historiska instrument som sällan hörts tillsammans på en scen.

Efter ett första möte hösten 2013 har ett framgångsrikt samarbete och en djup vänskap växt fram mellan kamanchehspelaren Kayhan Kalhor från Iran och de tre nederländska jazz- och improvisationsmusikerna i Rembrandt Frerichs Trio.

Kayhan Kalhor är tonsättare och instrumentalist inom de klassiska persiska och kurdiska musiktraditionerna. Mest känd är han för sina hyllade album på den legendariska tyska etiketten ECM och för samarbeten med Yo-Yo Ma. Senast han besökte UKK var under festivalen Curious Classics 2018. Nu har han funnit det perfekta resesällskapet för ett återbesök i pianisten och kompositören Rembrandt Frerichs, basisten Tony Overwater och slagverkaren Vinsent Planjer. Tillsammans tar de oss med på en musikalisk resa genom olika kulturer och genrer. Med en helt unik sammansättning musikinstrument öppnar de en klangvärld som överbryggar alla gränser och trollbinder publik från skilda delar av världen.

Läs mer

Arrangör: United Voice & Uppsala Konsert & Kongress.

När och var?

3 september 2023
Kl. 19.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt