Lunchmusik på orgel

På måndagar, onsdagar och fredagar 22 juli–9 augusti kl 12.30 ges lunchkonserter på orgel i Uppsala domkyrka. Domkyrkoorganist Ulric Andersson, tidigare domkyrkoorganisten Olle Johansson samt gästande Bo Ericsson tar plats vid någon av katedralens orglar och ger en kort konsert i ett format som passar fint för till exempel en lunchrast eller bara för att stanna upp och njuta en stund under valven.

Repertoaren blir en överraskning från tillfälle till tillfälle. Fri entré gäller, liksom för alla sommarens konserter, men du som vill ge en gåva till domkyrkomusikens arbete är välkommen att göra det via Swish nummer 123 198 24 61. Välkommen!

Ulric Andersson är domkyrkoorganist i Uppsala domkyrka sedan 2013. Han är utbildad kyrkomusiker, sångpedagog och operasångare och har tidigare arbetat i musik- och utbildningssammanhang i bland annat Malmö, Halmstad och Ersta Sköndal samt sjungit tenorens roll på operascener i Danmark, Tyskland och Polen. I Uppsala domkyrka leder han körerna Collegium Cantorum och Uppsala katedralsångare.

Olle Johansson var organist i Engelbrektskyrkan, Stockholm under åren 1978–2002. Han var under åren 2002-2012 domkyrkoorganist och körledare i Uppsala domkyrka samt dirigent för körerna Collegium Cantorum och Uppsala Katedralsångare.

Bo Ericsson är kyrkomusiker- och dirigentutbildad vid Stockholms musikhögskola samt vid Operahögskolan och har sedan början av 1990-talet haft en rad uppdrag som kormästare, kapellmästare och dirigent på Sveriges stora operascener i Malmö, Göteborg, Stockholm samt Wermlandsoperan.

När och var?

22 juli-9 augusti 2024
Kl. 12.30
Domkyrkan, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt