Marcel Powell – Só Baden: A tribute to Baden Powell

Marcell Powell i en hyllningskonsert till sin far Baden Powell – en av de absolut främsta brasilianska gitarr- och låtskrivargiganterna.

Marcel Powell är Baden Powells son, född i Paris. Baden Powell är en av de absolut främsta brasilianska gitarr- och låtskrivargiganterna som gjorde stor succé på 1960-talet, inte minst i sällskap med poeten Vinicius de Moraes. Musiken spreds över hela världen. Marcel Powell är i eget namn en lysande rytmisk gitarrist och musiker. Han har utvecklat sin fars musikskatt och spelat in en rad fina album och för den moderna musiktraditionen vidare på ett raffinerat sätt. På det senaste livealbumet som släpptes i år spelar han med pianisten Gilson Peranzzetta. Albumet heter Pro Tião och tillägnas den store brasilianske gitarristen och låtskrivaren Sebastião Tapajós som gick bort 2021.

Marcel Powell leder även en workshop under festivalen om Samba & Choro beat on Baden Powell’s guitar.

När och när?

13 oktober 2022
Kl. 18.00
Katalin, Uppsala

Reklam
Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Trädgårdar och parker
Naturupplevelserna är närmre än du tror. Mitt i hjärtat på Sveriges fjärde största stad finns blomster och grönska i mängder att njuta av. På Destination Uppsala hittar du information.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt