Naoko Sakata & Lisa Ullén - konsert

Uppsala konstmuseum presenterar Naoko Sakata och Lisa Ullén. Lisa Ullén är pianist och kompositör, och central inom den svenska jazz- och experimentella improvisationsscenen idag. Naoko Sakata är en japansk pianist som är känd för sin orädda och intuitiva improvisationsstil.

Lisa Ullén är pianist och kompositör, född i Seoul, Korea, men uppvuxen i Örnsköldsvik. Hennes musik har presenterats på flera internationella festivaler och i radio och tv, och hon har gett ut ett tjugotal skivor i eget namn. 2018 tilldelades hon Sveriges Radios utmärkelse Jazzkatten som årets kompositör, och 2019 tilldelades hennes soloverk Piano works Manifestpriset i kategorin Jazz.

Naoko Sakata tar den experimentella musiken till dess yttersta gräns. Det rör sig om ett konstnärligt utförande som för tankarna till naturfenomen eftersom det är obegränsat i sitt uttryck, impulsivt i sitt framförande, outgrundligt i sin ordning, troget och följsamt enkom mot en enda sak: sin egen existens. Soloalbumet ”Dancing Spirits” släpptes våren 2021. Musiken på skivan utan uppstod i stunden och är oefterhärmelig, ren improvisation. Det finns inget utöver konstnärens fria uttryck.

När och när?

13 november 2022
Kl. 14.00-15.00
Uppsala Konstmuseum, Museum Bar & Café

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt