Spegelmannen

Den unge journalisten Claas Relotius kammar hem pris efter pris för sina fängslande reportage. Men hans kollega börjar ana oegentligheter… Spegelmannen är en nyskriven pjäs som bjuder på en spänningsfylld jakt efter sanning och ett hisnande teatraliskt grepp i true crime-genren där fiktionslagren avlöser varandra.

Claas Relotius klättrar snabbt på karriärstegen. Han skriver om alltifrån flyktingar till miljökatastrofer, för den prestigefyllda tyska tidskriften Der Spiegel. Han skriver om den lille pojken vars graffitimålning blev startskottet på inbördeskriget i Syrien. Han skriver om kvinnan som åker USA runt, för att bevittna dödsstraff. Han studsar runt mellan världsdelar. Han prisas och lovordas.

Kollegan Juan tycker att artiklarna är bra, enastående. Kanske lite för bra. Han bestämmer sig för att resa i Reloutius fotspår. Spegelmannen är en nyskriven verklighetsbaserad pjäs om journalisterna Claas Relotius och Juan Moreno, om jakten på sanning och ett undersökande av berättelsernas makt över oss alla.

När och var?

3 december 2022-18 januari 2023
Uppsala Stadsteater

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt